vrijdag 29 oktober 2010

Puzzelen

Een layout gemaakt voor een secretlift op een forum. Iemand maakt een layout. De volgende op de lijst gebruikt deze LO als inspiratie en stuurt die weer door naar de volgende persoon enz, enz. Als uiteindelijk iedereen geweest is kijken we wat er nog over is van de oorspronkelijke layout !! Meestal is dat niet veel hihihi.
Op de foto's zie je mijn schoonmoeder die lekker in de tuin zit te puzzelen. Het achtergrondvel is van Cosmo Cricket met daarover wat gele en blauwe verf. De letters zijn restjes rub-ons, de mat is een vel uit het puzzelboekje, de pijl is van chipboard en ook geverfd. Alle andere embellishments zijn geknipt uit verschillende restjes dessinpapier. De titel is gemaakt met thickers en kleine letterstickertjes, de andere tekst heb ik geschreven.
Oh ja, mijn schoonmoeder vond hem erg leuk !!!!!!!!
Bedankt weer voor het kijken en tot maandag want dan is het weer de eerste van de maand en tijd voor een nieuwe challenge van Scrappassion!!!!!!!!!

vrijdag 22 oktober 2010

Het is weer vrijdag.

Wat gaat de tijd toch snel, het is al weer vrijdag!!! Tijd om te bloggen. Weer een herfst layout (ik zei al dat ik in herfststemming was), deze keer een foto van Aivy. De layout is gemaakt met de sketch van de oktoberchallenge van scrapbookingcompetitions. De sketch is deze keer door Ingeborg zelf gemaakt.

De achtergrond is met drie kleuren verf bewerkt om een soort van bosachtergrond te creëeren. Verder is de LO gemaakt van restjes dessinpapier. Alles van Cosmo Cricket behalve het rode papier die is van K & Company. De uiltjes heb ik geknipt uit een vel Sassafrass. De oranje blaadjes zijn gemaakt met behulp van een pons. Het chipboard rondje, de accolade en de pijl zijn geverfd. Het rondje daarna nog bestempeld. Verder zijn alle randen geinkt.

De bloemen heb ik gemaakt à la Natasja Verbeek. Die vind ik zo leuk en na een heleboel gefriemel is het me gelukt!!!!!!! In de Creatief met foto's van Febr/ mrt 2010 wordt uitgelegd hoe je ze kunt maken. Ook hier bij Ingeborg staat een uitleg.

Dan is er nog de totally white challenge van Scrappassion. Er zijn al aardig wat inzendigen maar er kunnen er natuurlijk nog veeeeel meer bij!
Bedankt voor het kijken. Scrap ze!!!!!!!!!!!!!

vrijdag 15 oktober 2010

Eerst eten.

Eerst eten (het motto van Oosterhout) is de titel geworden van deze layout. Ik ben er mee begonnen op het Scrappassionweekend (voor mij zaterdag) en heb het deze week afgemaakt. De foto's zijn genomen op het Pruvement. Er staan dan stands van de restaurants waar je eten kunt proeven voor kleine prijsjes! Dit jaar gecombineerd met kunst. Bij het maken van de layout heb ik me laten inspireren door het schilderij op de middelste foto bovenaan.

Nog een Scrappassion nieuwtje. Vanaf 1 november aanstaande starten we met een Scrappassion Tutorial Blog. Marga van den Berge, Hinke Gerla en Dora Dekker maken vanaf nu ook deel uit van het DT. Iedere maand zal één van de dames een techniek uitleggen middels een filmpje, foto of werkbeschrijving. Dat kan een bestaande techniek zijn, fotografietips of een techniek die we zelf ontwikkelen. Bovendien kun je zelf ook vragen stellen waar de dames zich dan over kunnen buigen en daar een antwoord op kunnen geven. Een extra service voor de deelneemsters en passanten.

Verder kwam ik nog twee nieuwe challenge blogs tegen.
Scrapbookers Anonymous. Het idee achter dit blog vind ik een vondst, nl je oude scrapspullen gebruiken. En Get Picky. Hier worden challenges geplaatst waar je meer dan één foto moet gebruiken. Beide erg leuk als je de boel eens op wilt maken.
Gezellig weekend!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

woensdag 13 oktober 2010

Fall.

Even snel een post tussen door: sketch 10.7 van Sketchy Thursdays.

Ik ben helemaal in de herfst stemming, zoals je kunt zien!!!

zondag 10 oktober 2010

Scrappassion Challenge Blog International

Ik had me voorgenomen om iedere vrijdag te bloggen........ Tot ik vorig weekend griep kreeg BLÈH !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zaterdag ging het nog een beetje (die dag vierde ik mijn verjaardag) maar daarna........ Ik heb dus niks gescrapt en kan niets laten zien. Maar ik heb wel een leuk nieuwtje!!

Scrappassion gaat internationaal!!! Het nieuwe blog is een onderdeel van het Nederlandse Scrappassion Challenge Blog. De challenges zijn hetzelfde, dit om dubbel werk voor het nederlandse CT te voorkomen. Het DT bestaat uit: Ria, Ingeborg, Hanneke en Gwendolyn. Er loopt nu een DTcall voor vier nieuwe buitenlandse leden. Kijk op het blog Scrappassion Challenge Blog International voor wat je moet doen om in het team te komen. 1 januari 2011 gaan we officieel van start. Spannend!!!!!!!!!!!!!! Hopelijk wordt het net zo'n succes als Scrappassion Nederland. We zijn nog niet op de helft van de maand en hebben al best veel leuke inzendingen. Het is deze keer dan ook een "echte" uitdaging TOTALLY WHITE. Probeer het ook eens en doe mee.

Ik bedenk me opeens dat ik toch wat kan laten zien!!! De secret lift van het forum van de Scrapheap. Die loopt al een hele tijd en was eindelijk klaar. Zoals je kunt zien had ik er een herfst layout van gemaakt. Komt dat mooi uit, het is al weer herfst!!!! hihihihihi.

Bedankt voor het kijken en misschien tot vrijdag.

vrijdag 1 oktober 2010

Oktoberchallenge Scrappassion.

Zoals beloofd vandaag mijn uitwerking van de oktoberchallenge van Scrappassion. En het is een echte uitdaging deze keer nl : Totally white. De foto mag in kleur, alle andere dingen die je gebruikt moeten wit zijn. Dus witte embellishments, wit papier, wit lint, alles. Ik heb een foto gebruikt van Kim's trouwjurk. Het leek me heel toepasselijk omdat die niet wit was! De ondergrond is een vel wit cardstock die ik eerst heb geverfd met gesso met daar crackle overheen en daarna weer met gesso geverfd, zodat de achtergrond wat structuur kreeg. De bloemen zijn gemaakt met de Cricut (geleend van Kim). De knopen zijn op de bloemen vast genaaid, zo ook de tule en foto maar dan met de naaimachine. De rand van de mat is gemaakt met een pons (ook geleend van Kim) hihihi, met daaronder nog een doorzichtig blinkend wit zakje. De titel is gemaakt van wit geverfde chipboardletters die ik nadat ze droog waren, samen met de twee grote bloemen heb bewerkt met Diamond glaze. Als laatste nog wat kleine kraaltjes opgeplakt!
Zoals ik al zei een hele uitdaging!!!! We hopen op heeeeel veel inzendingen!!! je kunt insturen tot 31 oktober. Kijk voor de regels op het blog en doe gezellig mee!!!!!!!!!!!!!

Iedereen een fijn weekend!!! Voor mij gaat dat zeker lukken want ik vier morgen mijn verjaardag (die was gisteren). Groetjes!!!